tisdag 16 juli 2013

Jag och musiken 17.

Den 1 augusti 1963 var vi med i talangtävlingen i Jönköpings Folkets Park. Vi vann, och prisutdelare var Lill-Babs, hon som hade The Beatles som förband senare på hösten!
Vi fick för oss att visa våra talanger för östgötarna, och deltog i en talangtävling i Motala. Som kuriosa kan nämnas, att TV-profilen Olle Björklund var konferencier, men det fick han sluta med, eftersom han var anställd av Sveriges Television. Hur som helst förnedrades vi med att komma tvåa. Detta berodde enbart på, att det var publiken som utsåg segrarna, så vi beslöt oss för, att inte försöka etablera oss i Östergötland, eftersom östgötarna ändå inte fattade att vi var bättre än deras band.

Klippet är ur Östgöta Correspondenten. (inte Gränna Tidning!)
En spelning, som finns klart och tydligt i mitt minne är en logdans på Mölna Loge utanför Vaggeryd. Vi hade en chaufför med bil och släp, så vi bestämde oss för att det skulle svänga rejält. Vi skulle ge järnet, och tog några järn.
Vi var ganska onyktra under den spelningen, och det dröjde nästan ett helt år innan vi fick komma tillbaka till Vaggeryd.
Det var sista gången vi spelade med alkohol i kroppen.
Vi hade lärt oss en läxa.
Annonserna nedan är följaktligen från 1964.

När höstterminen 1963 började fick vi ett problem. När och var skulle vi öva?
Jag lämnade Nässjö med folkvagnsbussen på lördagen efter sista lektionen, och sedan var det oftast en spelning på lördagskvällen.
Vi gjorde så, att vi övade in nya låtar efter att vi hade ställt upp utrustningen och stämt instrumenten. Sedan började vi kvällen med dom låtarna.

När utomhussäsongen var slut fick vi spelningar på Rigoletto (=Jönköpings Folkets Hus) och Pigalle (=Nässjö Folkets hus) samt på de mindre dansställena runt Jönköping. Vi hade väl 3-4 spelningar i månaden under återstoden av 1963.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar